Overnachten in een b&b: de extra’s maken het verschil

Overnachten in een b&b: de extra’s maken het verschil

De populariteit van bed & breakfasts neemt de laatste jaren enorm toe,zo blijkt uit het onderzoek Bed & Breakfast in Europa. Dat komt vooral door de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. B&B’s zijn goedkoper dan hotels en bieden veel meer comfort. We overnachten graag bij locals en leren daarbij ook graag de omgeving goed kennen. Een B&B biedt deze persoonlijke beleving. Een belangrijke trend in B&B land is de behoefte aan luxe & design. Vooral in Frankrijk maar ook in Nederland zien we al bed & breakfasts met zwembad, spa, sauna, golfterrein, luxe home cooked diners en kook-en schilderscursussen. En deze extra’s maken natuurlijk het verschil. De prijzen blijven daarbij betaalbaar, zeker wanneer je dit met een 4 of 5- sterrenhotel vergelijkt. Maar wat zijn nu de belangrijkste trends en welke extra’s stellen we het meest op prijs? We zetten ze even voor je op een rij.

Flexibel ontbijtje

Een belangrijke, nieuwe trend bij B&B’s betreft de B van Breakfast. We ontbijten thuis inmiddels met Granola, smoothies en vers fruit en daar willen we ook graag van genieten tijdens ons weekendje weg. Soms zijn we gevoelig voor gluten of zuivel. In ieder geval willen we graag eten wat bij ons past en liefst nog biologisch ook. We zien keuzemenu’s en boodschappenservices verschijnen. En we bepalen ook graag zelf het
moment dat we ontbijten: liefst in bed op een moment naar keuze (en da’s dus niet om 7:30).

Luxueuze spa & wellness

Een andere trend die we zien bij bed & breakfasts is het toevoegen van zoveel mogelijk extra service & luxe. Veel B&B’s voegen een sauna, spa of wellness toe als extra feature. En er is natuurlijk niets zo weldadig en ontspannend voor je lichaam als even heerlijk relaxen van de comfortabele warmte van de sauna. Daarbij worden vooral zeer nieuwe, trendy faciliteiten aangeboden zoals de nieuwste soorten licht- en warmte-therapie sauna’s. Zo kun je echt even genieten van iets dat uniek is en dat je niet aantreft bij een normaal saunabezoek. En voor een dagje samen naar de sauna ben je vaak al rond de 70 euro kwijt. Met een combi B&B en wellness bespaar je dus ook flink wat geld.

Tapas & wijn

Veel B&B’s bieden ook een wijn & tapas service aan als extraatje. Geen toastje met smeerkaas en appelsap, maar overheerlijke luxe tapas zoals blinis met zalm en een goed glas biologische wijn. En dat is natuurlijk super genieten tijdens je weekendje weg!

Valet parking & bagage service

Bij de luxere bed & breakfasts heb je je eigen beveiligde parkeerplaats voor de auto en hoef je niet met je koffers te slepen. Heerlijk luxe natuurlijk. Dat is nog eens gemak ten top. Sommige B&B’s bieden zelfs valet parking aan. Maar goed, wanneer de parkeerplaats naast je B&B ligt, is dat natuurlijk wel ietwat overdreven.

Zakelijk gemak

Niet iedereen gaat een weekendje weg voor een mini-vakantie. Veel gasten zijn ook zakelijk onderweg. En dan is het natuurlijk wel zo handig wanneer je een comfortabele werkplek met high speed internet hebt. Veel B&B’s bieden daarom ook vergaderruimtes, extra gastenkamers, oplaadplekken, tabletkussens, diners, drankjes naar keuze of een
boodschappenservice aan. Zo hebben ook de zakelijke gasten de perfecte omgeving om even comfortabel en ontspannen te kunnen werken.

Wil je graag ook onze andere blogs lezen? Je vindt ze hier: