De 6 geheimen van een fantastische relatie

Een goede relatie komt niet vanzelf. Mannen en vrouwen hebben andere behoeftes. Je hebt tijd voor jezelf én tijd voor elkaar nodig. Liefde is soms ook niet begrijpen.  Toch zijn er een aantal geheimen voor een fantastische relatie die we met je willen delen. Tijdens een verblijf in 1 van onze superluxe romantische B&B’s helpen we je die te ontdekken. Voor al die andere mensen vertellen we je het in dit artikel ;-)

Wat is een goede liefdesrelatie?

Dus wat is nou een goede relatie? Veel mensen zeggen dat een goede relatie begint met gezonde communicatie. Dit kan tot op zekere hoogte ook best kloppen, alleen ben je er dan nog niet. Begrip is wat een gezonde, communicatieve relatie echt laat werken. Anders kun je net zo goed een relatie met de muur die tussen jou en je partner in staat gaan beginnen.

Geheim 1. Wederzijds begrip maakt je relatie sterker

Als eerste moet je begrip hebben voor waar je partner zich wel of niet comfortabel bij voelt. Jij vindt het ook niet fijn wanneer jouw wederhelft constant over jouw grenzen gaat. Waarom zou je partner dat wel fijn vinden wanneer de rollen zijn omgekeerd? Daarnaast maak je iemand ook niet gelukkig wanneer je niets doet wat deze persoon laat voelen dat je van ze houdt.

Ook is het belangrijk begrip te hebben voor iemands toekomstperspectief. Wanneer je partner bijvoorbeeld graag in de stad zou wonen, omdat dit handig is voor werk, is het verstandig om na te denken of je hier begrip voor kunt opbrengen. Vooral wanneer jij liever ergens anders zou willen wonen. In een relatie moet je zo nu en dan offers maken. Daarmee voorkom je irritaties in je relatie. Ontdek hier de meest voorkomende irritaties in je relatie.

Geheim 2. Geven en nemen in de liefde

Wat betreft communicatie is het vooral van belang dat je duidelijk maakt aan je wederhelft wanneer je iets prettig vindt. Ook moeten partners weten wat ze fout doen wanneer je iets niet prettig vindt. Door de stille behandeling kun je namelijk niet meer duidelijk maken dan het feit dat er iets mis is. Laat het passief agressieve gedrag daarom achterwege. Ook als je denkt dat je in deze situatie een zeur bent. In feite staat communicatie niet boven begrip of andersom wanneer je praat over het creëren van een gezonde verstandhouding. Deze twee concepten gaan altijd samen in een relatie, aangezien een relatie gaat om geven en nemen. Wanneer de één vraagt om te mogen “nemen” door te communiceren, zal de ander moeten “geven” door begrip te hebben voor dit verzoek. In een gezonde liefdesrelatie kunnen beide partners zowel geven als nemen.

Geheim 3. Liefde is een werkwoord

Een van de meest belangrijke factoren van een goede relatie is het willen. Relaties werken namelijk nooit wanneer je je op de een of andere manier gedwongen voelt om te blijven. Wanneer je ouders willen dat je met iemand uit een bepaald milieu trouwt, maar dit totaal niet jouw type is, wordt het een ongelukkig huwelijk. Wanneer je bij iemand blijft omdat je niet alleen wil zijn, kun je je alsnog mateloos irriteren aan iemands gedrag. En wanneer je partner gaat dreigen als je ook maar iets dat met het uitmaken van de relatie van doen heeft, moet je helemaal hard wegrennen.

Maak daarom elke beslissing die je je in een relatie kunt maken met je hart. Natuurlijk mag je ook je hoofd wel gebruikten wanneer je op zoek bent, alleen moet een relatie ook goed kunnen voelen. Het is prima als je de huisvrouw van een rijke dokter wil worden, maar zoek dan naar een rijke dokter waar je ook graag tijd mee doorbrengt. Ook is het niet erg om een relatie te hebben met wie je wel eens ruzie hebt, zolang je het uiteindelijk ook altijd weer goedmaakt. Je mag je tot slot best eenzaam voelen in een relatie. De voorwaarde hiervoor is dat ook hiervoor naar een oplossing wordt gezocht. En het uitgangspunt van deze zoektocht moet altijd zijn dat wat jouw partner gelukkig maakt, jouw ook gelukkig maakt en andersom.

Bekijk ook onze 11 tips voor een spannende en romantische avond

Geheim 4. Toon interesse in elkaar

Niet alles wat je doet of bent hoef je per se gemeen te hebben met je partner. Dit klinkt misschien controversieel, maar toch is het waar. Het is prima wanneer jullie niet dezelfde muzieksmaak of dezelfde hobby’s hebben. Tegenpolen kunnen elkaar natuurlijk ook aantrekken. Vaak is dit het geval met introverte en extraverte mensen. Ook is het zo dat hele mannelijke persoonlijkheden vaker zoeken naar een geliefde die wat vrouwelijker is. Relaties als deze vullen elkaar namelijk perfect aan wanneer zij een gezonde manier van omgang met elkaar hebben. Bovendien kan het ook zo zijn dat een partner met andere hobby’s je uit je bubbel trekt, zodat je nieuwe dingen kunt proberen.

Het hebben van uiteenlopende interesses wordt vaak een probleem wanneer je de interesses van de ander niet uit kunt staan. Je kunt namelijk niet van iemand verwachten dat deze alles opgeeft om bij jou te kunnen zijn. Zoals al eerder gezegd is over communicatie, jij zou het ook niet accepteren wanneer je partner dit van jou verlangt. Wanneer je helemaal geen dingen hebt die je aan jouw partner kunnen binden, kan dit ook voor problemen zorgen. Uitgaan wordt dan heel snel heel saai. Daarnaast heb je in deze situatie niets om samen over te praten. Toon daarom interesse in de interesses van je partner en ga op zoek naar gezamenlijke interesses voor je de wanhoop nabij bent, omdat jullie zogenaamd niets gemeen zouden hebben.

Hoe doe je dit? Vraag bijvoorbeeld naar elkaars werk, of onderwerpen die je vriend of vriendin interesseren. Hierdoor leer je elkaar op een dieper niveau kennen en kom je er ook meteen achter of jullie gedeelde normen en waarden hebben. Of ga bijvoorbeeld een keer mee naar een training of wedstrijd als je partner aan sport doet. Wees die cheerleader en laat zien dat je trots bent! Wanneer je partner creatief is, vraag of deze je wat kan leren over de kunstvorm die hij of zij beoefent. Een gemeenschappelijke hobby vindt je daarbij heel snel op het internet. Er zijn daadwerkelijk eindeloos veel manieren om dichter bij elkaar te komen zonder dat jullie in de eerste plaats dezelfde interesses delen.

Geheim 5. De juiste mindset bij conflicten met je geliefde

Iedere relatie zit wel eens tegen. Communicatie en begrip spelen ook een rol in conflictsituaties. Hier komt vooral het concept inzet bij kijken. Wanneer je ruzie hebt met je partner, is het namelijk moeilijk om het initiatief te nemen om weer tot communicatie te komen. Inzet in de vorm van initiatief, komt vaak vanuit de mannelijke energie binnen de relatie. Dit hoeft niet per se de man te zijn, maar duidt meer op degene die in andere aspecten van de relatie ook het initiatief neemt. Van degene die bijvoorbeeld veel plannen maakt voor dates is het waarschijnlijker dat deze als eerste komt met excuses na een ruzie.

Dit geeft de vrouwelijke energie de kans om om begrip te vragen. Hierbij zie je inzet in de vorm van verandering. Er wordt gezocht naar een oplossing die voor beide partijen logisch en comfortabel is. Degene die als eerste excuses heeft aangeboden, krijgt op dit moment tijdens het conflict ook de kans om problemen te communiceren en om om begrip te vragen. Tijdens dit stadium van conflictoplossing is het van uiterst belang om compromissen te sluiten. Wat je absoluut niet moet doen is een verzoek om begrip persoonlijk op te vatten. Op deze manier sta je het snelste weer tegen elkaar te schreeuwen en dat is wel het laatste wat je wil. De meeste mensen hebben hier plat gezegd nog wel eens een schop onder hun billen voor nodig, omdat het heel gemakkelijk is in je ego vast te blijven zitten tijdens een ruzie. Hierdoor zie je alleen jouw eigen gevoel. En wanneer je van iemand houdt, hoort het gevoel van de ander juist boven jouw gevoel te staan.

Wees je dus bewust van de dynamiek die jij en je partner hebben tijdens een ruzie en toon de juiste manier van inzet om het weer goed te maken. Dit kan alleen door je trots opzij te zetten en het geluk van je partner voorop te stellen. Naast communicatie en begrip tonen zou het tonen van inzet bij zowel de mannen als de vrouwen ook wederzijds moeten zijn in de liefde.

Ontdek hier waarom tips voor een leukere liefdesrelatie toch nooit werken...

Geheim 6. Gun elkaar me-time

Als laatste is tijd apart ook cruciaal in een goede relatie. Vooral in het begin van een relatie moet je elkaar wat tijd gunnen om elkaar te missen. Dit betekent niet dat je elkaar opzettelijk moet gaan negeren of jaloers moet gaan maken. Zo creëer je alleen maar meer problemen. Je geeft hier eigenlijk mee aan dat je andere dingen belangrijker vindt dan je partner. Wat je eigenlijk wil uitdragen is dat je graag bij je partner bent, maar ook tijd nodig hebt om op te laden van de dingen die jullie samen doen. Ook maak je zo tijd voor andere dingen die belangrijk zijn, zoals werk, vrienden en familie.

De juiste manier om je partner te laten weten dat je tijd voor jezelf nodig hebt is door dit duidelijk met elkaar te communiceren. Het is daarnaast ook belangrijk om samen uit te zoeken wat de juiste hoeveelheid aan tijd apart van elkaar is. Wat voor de één namelijk te weinig tijd apart is, kan voor de ander precies goed is. Een overeenkomst kan hierin erg makkelijk gesloten worden door af te spreken hoe vaak jij en je partner elkaar zien. Dit geldt ook voor hoe vaak jullie telefonisch of schriftelijk contact hebben. Kijk daarom niet naar hoeveel tijd je niet aan elkaar wil besteden, maar hoeveel tijd je juist wel aan elkaar wil besteden.

Het grootste voordeel van tijd voor jezelf nemen is dat de overgang van verliefdheid naar houden van wat meer geleidelijk gaat. Dit vermindert de kans dat er een bepaald punt in de relatie komt dat jij en je partner niet meer op een lijn zitten. Op deze manier voorkom je dat de relatie stuk loopt vanwege het zwakke excuus van slechte timing. In zekere zin geef je elkaar niet alleen de kans elkaar te missen, maar ook om op het juiste tempo naar elkaar toe te groeien.

Relaties worden er niet makkelijker op, hoe perfect jouw partner ook bij je past. Door je aan de bovenstaande principes te houden kun je het echter wel makkelijker maken om een goede relatie met je partner te onderhouden.

Tijd voor relatiegroei en echte verbinding in de liefde?

Nu je de 6 geheimen van een fantastische relatie weet, is het nog zaak om hier samen aan te werken. Je nog meer te verdiepen in elkaar en het maximale uit jouw relatie te halen. Dat doe je het liefst op een speelse, maar vooral ongedwongen, relaxte én heerlijke luxe manier. Verras daarom je partner met een romantische overnachting in 1 van onze luxe Bed and Breakfasts locaties in Nederland. Een heerlijk romantisch verblijf met een king size bed, eigen jacuzzi én privésauna. Tot in de puntjes verzorgd komen jullie dichter tot elkaar dan je ooit had durven dromen. Boek snel en ontdek ook jouw geheimen van een fantastische relatie.