11 Beste Romantische Tips voor een Spannende Avond

Je herkent het vast wel. Toen jullie verliefd waren spatten de vonken er vanaf. Je stuurde elkaar steeds berichtjes of zat uren te praten. Nu zitten jullie ’s avonds beide in een hoek van de bank. In de ene hand je telefoon en de andere de afstandsbediening. Oftewel, je raakt in een sleur.

Om je relatie leuk én spannend te houden is het erg belangrijk om tijd voor elkaar vrij te maken. Het gaat nu eenmaal niet vanzelf. En wees eerlijk, wat is er leuker dan een romantische avond samen met je partner? Weer helemaal tot elkaar komen, net als in die begin periode, toen jullie zo verliefd waren.

In dit artikel ontdek je onze 11 beste tips voor een romantische avond en je weer helemaal verliefd te laten voelen.

Tip 1. Maak tijd vrij voor elkaar

Het klinkt zo simpel, maar een romantische avond of weekend gaat niet lukken wanneer je nog half aan het werk bent. Of wanneer de kids luid krijsend wakker worden op een zeer ongelegen moment. De beste manier is dus om een date night te plannen. De kinderen naar de oppas, je werk uit je hoofd zetten. Echt geen enkele afleiding toelaten. Door alleen al tijd voor elkaar vrij te maken en er echt te zijn voor elkaar, krijg je een gevoel van verbinding. En dat is het beste begin van je avond.

Lastig om thuis een romantische avond te plannen? Kijk dan eens bij onze luxe privé overnachtingen.

Bonustip: Verras je partner met lieve briefjes, een kaartje of teken eens hartje op de spiegel voor je naar je werk gaat. Het gebaar alleen al zorgt ervoor dat je partner zich gewild en gezien voelt.

Tip 2. Zorg voor Sfeer in huis

Een romantische avond begint bij de juiste setting. Weet je bijvoorbeeld dat kleur veel doet met ons gevoel? Door de juiste kleur verlichting te kiezen, kun je dus jullie gevoel alvast de goede kant op sturen. Heb je een led strip of lamp? Dan kun je eenvoudig de kleur instellen. Heb je die niet? Dan kun je ook met gekleurde kaarsen en gedimd licht zorgen voor de juiste sfeer. Kaarsen maken het ook nog eens extra romantisch door hun gezellige vlammetjes.

Zoals je vast al dacht is rood waarschijnlijk de meest geschikte kleur. Het wordt niet voor niets de kleur van de liefde genoemd. Daarnaast is rood de kleur die de meeste emotionele lading heeft.

  • Rood wordt gezien als de kleur van leven. Rood geeft warmte, passie, opwinding, verlangen, energie, intimiteit en uiteraard liefde.
  • Blauw staat voor betrouwbaarheid, rust en kalmte, maar ook voor kou. Niet de meest romantische keuze misschien.
  • Groen staat voor duurzaamheid, geborgenheid, natuur en ontspanning.
  • Oranje is natuurlijk echt Hollands, maar ook activerend en feestelijk.
  • Geel staat voor blijheid, optimisme, vertrouwen en geluk. Maar geel wordt ook geassocieerd met kritiek en jaloezie.
  • Paarse kleur bestaat uit een combinatie van rood en blauw. De gevoelens die daarbij horen worden hierin ook gemixt. Rood voegt energie en kracht toe, terwijl blauw zorgt voor veiligheid. Paars staat vaak voor spiritualiteit, wijsheid, magie, onafhankelijkheid.

Tip 3. Zet je telefoons UIT

Normaal gesproken zouden we deze tip onder tip 1 hebben geschoven. Nog mooier zou het zijn als dit vanzelfsprekend was. Maar niets is minder waar! Die telefoons zitten zo aan ons vastgeplakt dat we het apart moeten benoemen. Net als huilende kinderen tijdens je romantische avond, is gebeld worden door je ouders of een van je vrienden minstens net zo slecht voor de sfeer. Terwijl jij zit te bellen, zit je partner teleurgesteld om zich heen te kijken. Niet doen dus!

Heb je kinderen bij de oppas? Dan wil je toch graag bereikbaar blijven voor het geval er iets mis is. Gelukkig hebben moderne smartphones tegenwoordig een “niet storen” stand. Hiermee zorg je dat je onbereikbaar bent, behalve voor nummers waarbij je dat toestaat.

Tip 4. Zorg voor een lekkere geur

Geur is minstens net zo belangrijk als kleur. 75% van onze emoties worden namelijk door geuren bepaald. Zorg dus dat de kamer lekker ruikt door bijvoorbeeld geurstokjes of geurkaarsen te gebruiken. Bloemengeur schijnt te zorgen dat je je op je gemak gaat voelen. Gebruik liever geen verschillende geuren door elkaar. Daar wordt het meestal niet beter van. Kies voor jezelf ook een lekker, maar subtiel parfum. Als je partner wordt bedwelmd door een overdoses parfum zal het je niet helpen op deze avond.

Geuren brengen ook vaak herinneringen naar boven. Had je een speciaal luchtje op tijdens jullie eerste date of een ander speciaal moment? Dan is de kans groot dat je partner dat moment na het ruiken van die geur weer helemaal voor zich ziet. Kat in het bakkie dus.

Tip 5. Music maestro

Muziek prikkelt onze motorische gebieden. Oftewel, je kunt niet meer stilzitten als je dat leuke liedje hoort. Maar ook die heerlijke tranentrekker is sterk verbonden met je herinneringen en emotie. Hebben jullie samen een speciaal nummer van je trouwerij of eerste date? Zorg dan die op staat als je partner thuiskomt.

Muziek is niet alleen goed voor de sfeer. Je kunt het ook gebruiken om samen te verbinden en je gevoelens wat makkelijker bespreekbaar te maken. Door om de beurt liedjes te laten horen die voor jou veel betekenen, kun je elkaar heel goed leren aanvoelen. Ga dus niet alleen voor lekkere dansnummers, maar juist ook voor de liedjes waarvan jij emotioneel wordt. Dan kun je vertellen waarom je dat nummer zo bijzonder vindt en kan je partner je lekker knuffelen om je steunen.

Tip 6. Lekker eten

‘De liefde van de man gaat door de maag’ is een bekend gezegde. Maar ook vrouwen vinden het heerlijk als ze thuiskomen in die heerlijke romantische setting die je met de voorgaande tips hebt gecreëerd, en hun lievelingseten staat op tafel. Ben je niet zo’n goeie kok? Ga dan niet lopen rommelen, maar bestel het lekker ergens. Het komt de sfeer niet echt ten goede als je gerecht compleet mislukt en jij zit te balen als je partner thuiskomt.

Met eten kun je ook een spannend spelletje spelen waarbij vertrouwen heel belangrijk is. Spanning is een belangrijk onderdeel van romantiek. Doe je partner een blinddoek om en geef hem of haar afwisselend verschillende hapjes eten of drinken. Bijvoorbeeld stukjes fruit of tapas. Wissel vies en lekker wel een beetje af om het ook echt spannend te maken.

Tip 7. Spelletjes spelen

Een romantische avond draait natuurlijk helemaal om elkaar. Na het eten is het tijd voor een leuk spelletje. En dan liever geen spel met winnaars en verliezers. Sommige mensen kunnen namelijk niet zo goed tegen hun verlies. Een spelletje waardoor jullie ook echt dichter tot elkaar komen heeft de voorkeur. Met een simpel waarheid-durven-doen kun je hele leuke vragen stellen. Stel je partner uitdagende of intieme vragen en ga lekker flirten.

Ben je zelf niet zo creatief? Dan zijn er ook spellen te koop waarbij je allemaal kaartjes hebt met leuke, spannende en uitdagende vragen.

Tip 8. Een heerlijke massage

Na een spelletje is het wel tijd voor de volgende stap. Een heerlijke massage zal niemand afslaan. En het enige wat je nodig hebt is massageolie. Heb je die niet in huis? Dan kun je ook prima wat olijfolie gebruiken. Veel mensen denken dat ze niet kunnen masseren, maak het in dat geval niet te moeilijk voor jezelf. Laat je handen lekker langzaam glijden, strelen en een beetje kneden. Kijk anders eerst een wat instructie video’s. Het is vooral een kwestie van gewoon doen. Laten zien dat je moeite doet voor je partner zorgt ervoor dat hij of zij zich speciaal gaat voelen. En dat is vanavond precies wat je wilt.

Tip 9. Samen in Bad

Samen onderuitgezakt in bad liggen met een heerlijk glas wijn. Jullie lichamen lekker tegen elkaar. Het zorgt er vrijwel altijd voor dat je zin in elkaar krijgt. En dat is helemaal niet erg zo aan het einde van een romantische avond. Heb je geen bad of pas je daar niet samen in? Dan kan samen douchen net zo spannend zijn. Jullie naakte lichamen tegen elkaar zorgen bij beide partijen wel voor de spanning en opwinding.

Wil je heerlijk van elkaar genieten in een ruime spa met bubbelbad en of sauna? Boek dan een nachtje in ons luxe gelukshotel.

Alle voorbereidingen, het eten, de spelletjes, de massage en nu het warme bad, hebben jullie gevoelens voor elkaar weer naar een hoogtepunt gebracht. De verliefdheid giert weer door je lijf.

Tip 10. Het Hoogtepunt

Na dat heerlijke bad en alle opwinding van de hele avond, is de kans groot dat jullie niet meer van elkaar af kunnen blijven. Voor velen is dit letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de avond. Romantische seks bestaat wel degelijk. Het is hierbij vooral zaak elkaar veel in de ogen te kijken en elkaar langzaam te laten genieten. Neem ook hierbij weer de tijd voor elkaar, dan moet het helemaal goed komen.

Tip 11. Samen sterren kijken

Wat is er romantischer dan samen naar de sterren kijken? Het heelal heeft voor veel mensen iets magisch. Je kunt samen zoeken naar de sterrenbeelden of heerlijk wegdromen bij al die prachtige lichtjes. Bespreek samen jullie dromen en maak toekomstplannen. Doe een wens wanneer je een vallende ster ziet en plan heel snel nog zo’n heerlijke romantische avond of boek een romantisch weekend in een van onze luxe Gelukshuizen in Limburg, Eindhoven of Tilburg!